piec osob Asia I basia Czarek Kasia i Tomek wybrao sie do kina. Na ile sposobow
ola: piec osob Asia I basia Czarek Kasia i Tomek wybrao sie do kina. Na ile sposobow maga te osoby
usiasc w jednym rzedzie na pieiu kolejnych miejscach tak zeby Kaasie i Tomka rozdzielała jena
osba ? prosze o pomoc
6 mar 12:40
Noah: rozpisz sobie
Kasia Asia Tomek Basia Czarek
Kasia Basia Tomek Asia Czarek
Kasia Czarek Tomek Asia Basia
razem powinno wyjsc 18 mozliwych sposobow jesli tak bedziemy rozumowac...
6 mar 12:49
Noah: poprawiam
6 mar 12:50
Noah: nie dobrze jest chyba...
6 mar 12:52
ola: ok dzieki

a a pomugłbys mi jesz zadanie 1
LICZBA 0,5log0,01 jest rowna?
zadanie 2
liczba a jest o 20% wieksza od liczby b. Liczba b stanowi ?
zadanie 3
miejscem zerowym funkicji liniowej f(x)= (a−1)x+3 jest liczba −3 . Liczba a jest rowna ?
zadanie 4
zbiorem rozwiazan nierownosci kwadratowej x
2 <4 jest przedział:
zadanie 5
prosta prostopadla do prostej k: x−2y+4=0 i przechodzaca przez poczatek układu wspolrzednych ma
rownanie?
zadanie 6
liczba pierwiastkow wielomianu W(x)=x(x+1)(x
2+9) jest rowna :
zadanie 7
w ostroslupie prawidlowym czworokatnym wszystkie krawedzie maja jednakowa dlugosc. Woboc tego
kat miedzy dwiema przeciwległymi krawedziami bocznymi a miare ?
zadanie 8
promien okregu przechodzacego przez cztery wierzchołki prostokata , ma długosc 2 a kat ostry
miedzy przekatnymi tego prostokata ma miare 45 stopni . Niech p oznacza pole prostokata ,
wtedy? p=cze w takich zadniach.?
6 mar 13:01
ola: a dodałam tez inne zadania czy mglbys mi je rozwiazac? z gory dziekuje
6 mar 13:02
moskitQ: Nieprawda, zadanie nie jest dobrze zrobione. Jeśli już musisz rozpisywać to zrób to, ale
wystarczy użyć prostego działania:
3*2*3! = 6*6 = 36
6 mar 18:21