matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozłóż wielomian na czynniki:
Axelek2117:
Rozłóż wielomian na czynniki: w(x)=(x3−3x2+2x)(x2+4x+1)
27 mar 23:22
TANG XIN:
(3x−6x+2x)(2x+4x+1)=−x(2x+4x+1)=−2x
2
−4x
2
−x=−6x
2
−x=−x(6x+1)
27 mar 23:42