matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozłóż wielomian na czynniki:
Axelek2117:
Rozłóż wielomian na czynniki: w(x)=(x
3
−3x
2
)(x
2
+4x+1)
27 mar 23:21
TANG XIN:
x
3
−3x
2
=x
2
(x−3) x
2
+4x+1 Δ=12
−4−
√
12
x
1
=
uprosc to sobie i
√
12
=2p[3}
2
−4+
√
12
x
2
=
to samo
2
27 mar 23:47