Zadanie tekstowe
Nie osioł: W sejmie zasiada 460 osłów. W głosowaniu nad nowym wnioskiem głosowało 95% osłów. Wniosek
przeszedł większością 39 głosów. Od głosu wstrzymało się 4 osłów.
Ilu osłów było za przyjęciem wniosku?
24 mar 17:30
Min. Edukacji: Tyłu ilu dostało esemesa jaki guzik mają przycisnąć za co dostaje ponad 10 000 miesięcznie na
konto.
24 mar 19:13
Nie osioł: a tak na serio?
25 mar 06:46
kerajs:
A na serio , to treść zadania jest obraźliwa. Po co się nim zajmować?
30 mar 12:21
getin:
x − za
x−39 − przeciw
4 − wstrzymało się
x+x−39+4=0,95*460
2x−35 = 437
2x = 472
x = 236
Dostają 10000 miesięcznie a mnie oskubali na 6000zł w Sylwestra 2020. Miałem akcje Idea Banku.
Bank został przymusowo przejęty przez państwowy Pekao SA, w wyniku czego akcje Idea Banku po
prostu znikły, przestały istnieć.
Mało się mówi o tym złodziejskim czynie
31 mar 08:20
kerajs:
A kto jest złodziejem?
*****************************************************************************
#STOP.WAR.
31 mar 09:42
getin:
Oczywiście rządzący, którzy dopuścili do tego że:
− oprocentowanie na lokatach zeszło do zera
− osoby oszczędzające − wobec postępującej inflacji − zmuszone były do inwestowania w różne
inne rzeczy m.in. akcje, aby nie tracić swoich oszczędności
− akcjonariusze Idea Banku nawet nie mogli uwzględnić tej straty w rozliczeniu ze skarbówką!
Sytuacja bez precedensu na skalę światową
31 mar 09:47
Ambroży z fabryki noży: getin jako posiadacz akcji byleś właścicielem banku , i doprowadziłeś go do skraju bankructwa,
a potem się dziwisz że ponosisz karę?
Jesteś taki mały Lehmann Brothers , różnica tkwi tylko w skali
31 mar 12:51
getin:
Chyba nikt się nie spodziewał bankructwa Lehmanna ale porównanie dość dobre
Czy się przyczyniłem do bankructwa Idea Banku to nie wiem, miałem tylko mały pakiet akcji,
praktycznie bez prawa głosu na walnych zgromadzeniach, większościowym (ponad 50%) był pan LC a
ja tam w sumie miałem lokaty i myślę że moją kasą zarządzali tak dobrze jak mogli zresztą pan
Pruski prezes Idea Banku miał duże doświadczenie w ekonomii
Państwo i rządzący dołożyli swoje 3 grosze do tego − takie moje zdanie
Idea Bank miała gotowe na 2021 rok produkty bankowe − kredyty budowlane. Gdyby je wprowadzili
to by zaczęli porządnie zarabiać i by wyszli na prostą szybciej niż się wszystkim wydawało
3 kwi 17:43