matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz całkę
twardyjakskała:
2
x
∫
√
1 − 4
x
23 mar 19:04
I'm back:
t = 2
x
dt = ln2 * 2
x
dx
23 mar 19:07
twardyjakskała:
1
dt
1
Czyli
∫
=
arcsin2
x
+ C
ln2
√
1− t
2
ln2
23 mar 19:22