środkowe trójkąta
nowy:
Z wierzchołków A i C kątów ostrych równoramiennego trójkąta prostokątnego ABC
poprowadzono środkowe AE i CD przecinające się w punkcie S .
Oblicz promień okręgu opisanego na trójkącie ACS jeżeli |AB | = |BC | = 6 .
22 mar 23:03
Eta:

PΔABS=6 R −−dł. promienia okręgu opisanego na ΔABS
| | 2√5*2√5*6√2 | |
R= |
| =...... |
| | 4PΔABS | |
23 mar 00:01
chichi:
|AB| = 6
23 mar 00:02
Eta:

Teraz Ci pasuje ?
23 mar 00:05
chichi:
Jak najbardziej, chodziło tylko i wyłącznie o zgodność z poleceniem
23 mar 00:32