Oblicz ciąg
krystian: Oblicz 3a9+b12
an= 2
n2 <−−−−− Tutaj n przez 2 jest potęgą
Wynikł mi wyszedł 48
√2, a niestety nie taka jest odpowiedź i nie wiem w którym miejscu
popełniłem błąd
21 mar 22:30
Mila:
Jaka jest odpowiedź?
21 mar 22:39
Eta:
8√2
21 mar 22:49
Mila:
a
n=2
n/2
√29=
√28*
√2=2
4*
√2=16
√2
w=3*16
√2+6=48
√2+6
O ile dobrze zinterpretowałam zapis ciągów.
21 mar 22:50
Eta:
Echhhh ja podzieliłam

Odp: 48
√2+6= 6(8
√2+1)
21 mar 22:52
krystian: Mila, wyszedł mi dokładnie ten sam wynik co tobie, a odpowiedź w podręczniku to 6(1+8√2)
21 mar 22:52
Eta:
21 mar 22:53
Eta:
Wyłącz 6 przed nawias i masz taką odp jak w podręczniku
21 mar 22:55
Mila:
Po prostu wyłącz wspólny czynnik.
21 mar 22:55