Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej o współczynniku a=-2 są liczby -3 i 4. Po
Rafał: Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej o współczynniku a=−2 są liczby −3 i 4. Podaj zbiór
wartości tej funkcji.
21 mar 22:29
Mila:
f(x)=(−2)(x+3)*(x−4) −parabola skierowana w dół.
| | 1 | | 1 | | 1 | | 49 | |
f( |
| )=(−2*( |
| +3)*( |
| −4)= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 49 | |
W=( |
| , |
| )− wsp. wierzchołka paraboli |
| | 2 | | 2 | |
21 mar 22:46
Jolanta: y=a(x−x
1)(x−x
2)
y=−2(x+3)(x−4)
y=−2(x
2−4x+3x−12)
y=−2x
2+2x+24
W=(p,q)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
y=−2*( |
| )2+2* |
| +24=24 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
parabola ramionami w dół czyli zbiór wartości ( −∞,24 |
| > |
| | 2 | |
21 mar 22:52
TANG XIN: y=a(x−x
1)(x−x
2) postac iloczynowa
y=−2(x+3)(x−4) wymnóz to sobie i masz postac ogolna
Zbiór wartosci to Z
w=(−
∞,q> bo a jest ujemne
21 mar 22:54