Obwód czworokąta kąty
Michałek : Przekątna BD czworokąta Abcd ma długość 9 cm i jest prostopadła
do boków AD i BC. Oblicz obwód tego czworokąta jeśli kąt DAB =45 stopni, DBC=60 stopni.
21 mar 21:16
chichi:
Zrobiłeś Pan rysunek?
21 mar 21:18
wredulus_pospolitus:
Sprawdź treść zadania
Jak może BD być prostopadłe do BC (czyli ∡DBC = 90
o) a jednocześnie ∡DBC = 60
o
21 mar 21:20
Mila:
Kąt DBC=90o z treści wcześniejszej. Popraw treść.
21 mar 21:21
Michałek : Kąt BDC
21 mar 21:25
Mila:

Jasne?
21 mar 21:37