matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz całkę z funkcji wymiernych
Kapusta19:
2x+3
∫
x
2
+5
20 mar 15:27
wredulus_pospolitus:
2x+3
2x
3
=
+
x
2
+5
x
2
+5
x
2
+5
pierwszy ułamek przez podstawienie: t = x
2
+ 5 druga to któryś z arcusów będzie (chyba arcus tangens)
20 mar 16:00
janek191:
2x
∫
dx = ln I x
2
+ 5 I + C
x
2
+ 5
20 mar 19:28
chichi:
Zbędny moduł.
20 mar 19:34