Elipsa
o rany julek:
Elipsę daną równaniem krzywej 5x2+4xy+8y2−32x−56y+80=0 sprowadzić do
postacii kanonicznej
18 mar 12:13
pudel i pipel:
5x
2+4xy+8y
2−32x
2−56y
2+80=0⇔ax
2+2bxy+cy
2+2dx+2ey+f=0
a=5,b=2,c=8,d=−16,e=−28,f=80
w=5*8−2*2
W=5*8*80+2*(−28)*(−16)+2*(−28)*(−16)−(−16)*(−16)*8−2*2*80−5*(−28)*(−28)
| | a+c+−√(a−c)2+4b2 | |
a'∨c'= |
| ∧|a'|<|c'| |
| | 2 | |
w=36,W=−1296,a'=4,c'=9
________________________________
18 mar 12:40
chichi:
Skąd przybywasz mitomanie?
19 mar 10:25
wredulus_pospolitus:
@chichi −−− nie widziałeś tabliczki: "nie karmić trolla" ? Zaraz Cię ochrona zgarnie
19 mar 10:27
chichi:
Właśnie przeczytałbym jakiś kolejny nic nieznaczący mit, tak co by sobota była milsza
19 mar 10:43