matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trójkąt
szman03:
Pole trójkąta wynosi 96 cm
2
. Promień okręgu wpisanego w ten trójkąt jest równy 6 cm. Obwód tego trójkąta jest równy:
A.
16 cm
B.
32 cm
C.
72 cm
D.
112 cm
16 mar 22:51
szman03:
nie ważne juz samemu mi sie udało rozwiązac
16 mar 22:54
wredulus_pospolitus:
2P
r =
<−−− znasz taki wzór
Skorzystaj z niego
a+b+c
16 mar 22:55
kotek:
2P
L=
=............
r
16 mar 22:55