matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz kąt rozwarty α
Tom:
Wyznacz kąt rozwarty α, jeśli wiadomo, że cosα=
1
2
13 mar 17:13
Eta:
α=180
o
−60
o
=120
o
13 mar 17:14
Mila:
1
cos(120
o
)=−
2
13 mar 22:50