Elipsa
o rany julek:
Elipsy dane równaniami krzywych 1) x2+xy+y2−3x−3y=0 i 2) x2−xy+y2−3x−3y=0
sprowadzić do postacii kanonicznej
10 mar 12:18
hanecka,pudel i pipel:
1)x
2+xy+y
2−3x−3y=0 ⇔ax
2+2bxy+cy
2+2dx+2ey=0
a=1,b=0.5,c=1,d=−1.5,e=−1.5 b>0
w=det[a b
b c]=0.75
W=det[a b d
b c e
d e f]=−2.25
___________________________
o.5x
2+
16y
2=1
10 mar 12:49
chichi:
Ty sam dodajesz zadania i je rozwiązujesz czy jak? Na 4 Twoje wpisy, to 4 komentarze do zadań
@
o rany julek i w dodatku pochodzące z tego samego działu
10 mar 12:58
hanecka,pudel i pipel:
c.d 2)x
2−xy+y
2−3x−3y=0 ⇔ax
2+2bxy+cy
2+2dx+2ey=0
a=1,b=−0.5,c=1,d=−1.5,e=−1.5 b<0
w=0.75,W=−6.75
________________________
118x
2+
16y
2=1
10 mar 13:06
I'm back:
@chichi − on tutaj co jakiś czas się pojawia w takiej formie od lat. Wrzuca zadanie, które
później rozwiązuje i udaje że omnibusem jest.
Jak jeszcze na tym skończy to nie jest źle.
Czasami mu odwalało i jechał jakimiś idiotycznymi komentarzami, które na dobrą sprawę tylko on
potrafił pojąć (jeżeli chociaż on dawał radę)
10 mar 13:30
chichi:
@
wredulus no właśnie zauważyłem, że coś tu nie halo. I tak jest tutaj anonimowy więc nie
wiem po co się tak zgrywać...
10 mar 13:34
I'm back:
@chichi − i tu masz przykład jego komentarza. Rozumiesz Ty tu coś? Bo ja ni w zab
10 mar 15:45
chichi:
@
wredulus ni hoho to jakiś inny wymiar. Nigdy wcześniej go nie widziałem na forum, ale
wszedłem w jego posty i poczytałem, każda jego wiązanka jest niezrozumiała
10 mar 17:00
Mila:
chichi, wpisałeś Obywatel w wyszukiwarkę?
10 mar 17:44
Tang Xin:
Obywatel jest głupi ale na swój sposób .On tylko udaje głupiego . Nawet napisać zadanie i
przepisać rozwiązanie to trzeba pomyśleć .
Wiem że nie wolno obrażac głów państw bo za to można iść do więzienia ale on tak udaje
głupiego, jak Zełeński udaje że słowianinem jest. Bardzo biała cera , biąłe wlosy ,ten nos
taki słowiański.
Według obywatela to wszyscy jesteśmy prostytutkami telewizyjnymi .Może już dość Przepraszam za
ten wpis
10 mar 17:56
chichi:
@
Mila do jednego w prawdzie się sprowadza, zdążyłem kliknąć w jego nick przed usunięciem
wpisu, masakra
10 mar 18:05
Mila:
To Ty 5−latku?
10 mar 18:06
wredulus_pospolitus:
@chichi −−− ja go kojarzę z czasów gdy jeszcze nie można było rezerwować nicków (czyli
daaaaaawne czasy

)
10 mar 18:12
chichi:
Ło Panie to ja wtedy uczyłem się jeszcze działań na ułamkach, albo i nawet kolejności
wykonywania działań
10 mar 18:27
sd: Obywatel to ten sam klepacz bełkotu co Mariusz
11 mar 11:31
Andriej Zet:
Póki co tylko w kwestii merytorycznej:
0.5x2+16y2=1 to nie jest elipsa w postaci kanonicznej (2<6)−trzebaby ją obrócic jeszcze
o 90o w dowolnym kierunku
13 mar 12:39
13 mar 12:57
daras: chłopaki nie macie nic innego do roboty w tę słoneczną niedzielę?
13 mar 16:40