∂f | ||
(1) | = y2xy2 − 1 | |
∂x |
∂2f | ||
= y2(y2 − 1)xy2 − 2 | ||
∂2x |
∂2f | ||
(1, −1) = 0 | ||
∂2x |
∂f | ||
(2) | = xy2*ln(x)*2y=2yxy2ln(x) | |
∂y |
∂2f | ||
= ln(x)[2yxy2ln(x)*2y + 2yxy2] = 2xy2ln(x)[2y2ln(x) + 1] | ||
∂2y |
∂2f | ||
(1, −1) = 0 | ||
∂2y |
∂2f | ∂2f | |||
= | = 2yxy2 − 1 + y2xy2 − 1*ln(x)*2y | |||
∂x∂y | ∂y∂x |
∂2f | ∂2f | |||
= | = 2yxy2 − 1[y2ln(x) + 1] | |||
∂x∂y | ∂y∂x |
∂2f | ∂2f | |||
(1, −1) = | (1, −1) = −2 | |||
∂x∂y | ∂y∂x |
| ||||||||
Hf(1, −1) = | ![]() | |||||||
∂2f | ∂2f | |||
rzędu winno być: | oraz | ![]() | ||
dx2 | ∂y2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |