Wektory
Axelek2117: Punkty A= (−3,7), B=(17,−3), C=(13,5) są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku ABCD. Wyznacz
wierzchołek D.
Czy da się to zadanie zrobić w taki sposób :
1. Obliczam środek AC
2. Obliczam wektor BS
3. Przyrównuje wektor BS do DS
4. I z równanie otrzymuje x i y punktu D
6 mar 23:09
kerajs:
Może być.
Inaczej: wektor CD = wektor BA
*****************************************************************************
#STOP.WAR.
PATOLOGIĄ jest ukrywanie przed zbanowanym użytkownikiem
informacji: KTO i ZA CO go ukarał.
PATOLOGIĄ jest usuwanie postów ZGODNYCH z netykietą.
6 mar 23:14