matematykaszkolna.pl
wskazówki Miki: Ile razy w ciągu 12 godzin wskazówka minutowa i godzinowa tworzą kąt 60o? (Przykład: 60o o godzinie 2giej)
5 mar 10:56
kerajs: W prawdziwym zegarku wskazówkowym tylko 2 razy (o 4:00 i 8:00) w wyidealizowanym, o ciągłym ruchu wskazówek − 22, a w popsutym 0 lub nieskończenie wiele razy.
5 mar 11:41
Miki: A o 14:00?
5 mar 13:59
kerajs: Widzę, że źle zapamiętałem i wyniki podałem dla 120 stopni. Sorki. Paradoksalnie jest to także poprawna odpowiedź z kosmetycznymi zmianami: W prawdziwym zegarku wskazówkowym tylko 2 razy (o 2:00 (14:00) i 10:00 (22:00) ) w wyidealizowanym, o ciągłym ruchu wskazówek − 22, a w popsutym 0 lub nieskończenie wiele razy.
5 mar 14:09
.: kerajs lecisz już na autopilocie emotka
5 mar 18:02
kerajs: Poniekąd tak. Ponieważ kiepsko widzę, to okno edycji zajmuje mi cały ekran, więc większość zadań rozwiązuję z zapamiętanej treści. Akurat tu źle zapamiętałem i sądziłem że chodzi o kąt 120 stopni. Pewnie, że mogłem to sprawdzić, ale szkoda mi na to czasu. Wygodniej mi incydentalnie przyznać się do błędu niż ciągle kontrolować to co piszę. ***************************************************************************** #STOP.WAR. PATOLOGIĄ jest ukrywanie przed zbanowanym użytkownikiem informacji: KTO i ZA CO go ukarał. PATOLOGIĄ jest usuwanie postów ZGODNYCH z netykietą.
6 mar 13:04