√a | 3√a | |||
log | ||||
b | √b |
√a | ||
to | to podstawa logarytmu | |
b |
3√a | ||
log√a/b | = | |
√b |
1 | 1 | |||
= | − | |||
log3√a √a − log3√a b | log√b √a − log√b b |
3√a | logb√a−logbb | |||
log√a/b | = | = | ||
√b | logb3√a−logb√b |
| ||||||||||||||
= | = | |||||||||||||
|
| 6 | |||||||||||||||
= | | * | |||||||||||||||
| 6 |
2√3−3 | ||
= | =................usuń niewymierność z mianownika | |
3√3−6 |
√3 | ||
= − | ||
3 |
logb3√a−√b | ||
= | ||
logb√a−logbb |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |