1 | ||
Korzystając z definicji wyznacz pochodną funkcji f(x) = | ||
x3 |
f(x+h) − f(x) | ||
lim | = | |
h |
| ||||||||||||||
lim | = | |||||||||||||
h |
x3 − (x + h)3 | 1 | |||
lim | * | = | ||
x3(x + h)3 | h |
−3hx2 − 3h2x − h3 | 1 | |||
lim | * | = | ||
x3(x + h)3 | h |
−3x2 − 3hx − h2 | ||
lim | = | |
x3(x + h)3 |
−3x2 | 3 | |||
= | = − | ![]() | ||
x3 * x3 | x4 |
−3x2 | ||
, dzięki za rozwiązanie. | ||
2x3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |