1 | ||
1) PΔ = | a*b*sinα gdzie α to kąt pomiędzy bokami a,b | |
2 |
a*b | |
= 4 −−−> a*b = 8 | |
2 |
c*d | |
= 9 −−−> c*d = 18 | |
2 |
a*c | b*d | |||
pozostałe dwa trójkąty mają pola równe (w sumie) | + | |||
2 | 2 |
4 | ||
F(a,c) = a*(9/c) + (4/a)*c = 9(a/c) + | ||
(a/c) |
4 | ||
F(x) = 9x + | −−−> minimum dla x = 2/3 i fmin = 12 | |
x |
w | 9 | 36 | |||
= | ⇒ wu=36 ⇒ w= | ||||
4 | u | u |
36 | ||
P(u)= | +u+13 | |
u |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |