matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Dwumian Newtona
coovar:
n
1
Pomoże mi ktoś zrozumieć dlaczego
= n?
25 lut 17:38
Jun Jiu Ling:
n
1
n!
n!
(n−1)!*n
=
=
=
=n
1*(n−1)!
(n−1)!
(n−1)!
25 lut 17:49
coovar:
Dziękuję!
25 lut 17:53
Mila:
Zapamiętaj!
n
n
n
0
1)
=1,
=1
2)
n
2
n*(n−1)
=
⇔
2
10
2
10*9
=
=45
2
3)
n
3
n*(n−1)*(n−2)
=
⇔
6
12
3
12*11*10
=
=2*11*10=..
6
25 lut 18:02