matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
niemożliwe
student:
Znalazłem sposób na udowodnienie, że
√
2
= 2
24 lut 21:33
ABC:
pokazuj śmiało
24 lut 21:38
mydlix:
0=0 3
√
2
−2
√
2
−
√
2
=3
√
4
−2
√
4
−
√
4
√
2
(3−2−1)=
√
4
(3−2−1)
√
2
=
√
4
√
2
=2
klasyczny sposób na "fałszywy dowód"
25 lut 18:51