Funkcje - dziedziny
Karolina: Czy każdy z tych zapisów funkcji jest poprawny i oznacza to samo? Oczywiście wszędzie chodziło
mi o jedną dużą klamrę do całości. Z góry bardzo dziękuję

a)
{48x dla x∊<0; 1/4>
f(x)=
{108x−15 dla x∊ (1/4; 3/4>
b)
{48x dla x∊<0; 1/4)
f(x)=
{108x−15 dla x∊ <1/4; 3/4>
c)
{48x dla x∊<0; 1/4>
f(x)=
{108x−15 dla x∊ (1/4; 3/4>
d)
{48x dla x∊<0; 1/4>
f(x)=
{108x−15 dla x∊ <1/4; 3/4>
wredulus_pospolitus:
zapis (a) i (c) jest zdublowany

zapis (a) i (b) dla tej konkretnej funkcji znaczy dokładnie to samo
zapis (d) ogólnie nie jest prawidłowy, ale w tym konkretnym przypadku (w zależności od tego na
jakim poziomie nauczania jesteś) można by było przymknąć na to oko.