matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...równa się
lussia:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu: 9
log
3
16
Z góry dziękuję
6 mar 09:24
Basia:
log
9
16
log
9
16
log
3
16 =
=
= 2*log
9
16
log
9
3
1
2
9
log
3
16
= 9
2*log916
= (9
log
9
16
)
2
= 16
2
6 mar 09:28