matematykaszkolna.pl
fdsa mister masmix: Wyznacz te wartości parametru m(m∈R), dla których rozwiązania równanie x2−(m+1)x−m=0 spełniają warunek 8*x1−x12 * x2 < x1* x22 −8*x2
23 lut 13:08
mister masmix: Przepraszam za tytuł, niechcący wysłałem niepełne pytanie !
23 lut 13:09
mister masmix: A więc pytanie jest następujące: czy założenie, że Δ>0 jest poprawne, czy powinno być Δ≥0? Oprócz tytułowego i tej Δ, powinny być jeszcze jakieś inne? Potem je normalnie rozwiązujemy i wynik końcowy jest częścią wspólną ?
23 lut 13:09
Imperialny Coroner: Wiesz ,jest napisane rozwiązania to bym dał Δ≥0 Gdyby było dwa różne to wtedy Δ>0 ja osobiście bym dał ten drugi warunek nie patrząc że nie ma rózne
23 lut 13:46
Imperialny Coroner: Warunek na delte wystarczy
23 lut 13:47
buq: Mam inne zdanie. Jeśli rozwiązujemy w liczbach zespolonych to żaden warunek nie jest potrzebny, a gdy w rzeczywistych, to fraza ''rozwiązania'' wymusza dodatniość wyróżnika (bo nie ma równych rozwiązań). 8(x1+x2) < x1x2 (x1+x2) (x1+x2)( 8− x1x2)<0 #STOP.WAR
24 lut 09:05
Imperialny Coroner: Troche liznąłem zespolonych Myślę jednak że to zadanie z liceum na wykorzystanie wzorów Viete'a Jeśli chodzi o STOP WAR to mam nadzieję że to odnosi się nie tylko do Rosji ale także do niby naszych przyjaciół zza oceanu
24 lut 10:49
buq: I co zrobiłeś chichi !? Świetnie wiesz, że tu kasowanie postów jest bezsensowne i bezrefleksyjne, a podsuwasz im jeszcze taki pomysł. Spójrz na to, co zostało. Czy właśnie o to Ci chodziło?
24 lut 16:16
chichi: Jakie bezsensowne? To sianie obrzydliwej politycznej propagandy na forum matematycznym wg Ciebie jest na miejscu? skończmy tę dyskusję...
24 lut 16:19
buq: A co w moim poscie było propagandą? Albo obrzydliwą polityczną propagandą? A co w poscie mister masmixa było propagandą? Albo obrzydliwą polityczną propagandą?
24 lut 16:23
Imperialny Coroner: Skończe tutaj dyskusje żeby nie przedłużać jej tak jak w innym pamietnym wątku
24 lut 16:24
buq: Chodzi o dyskusję o równych rozwiązaniach? Przecież jej nie podjąłeś.
24 lut 16:46
Jun Jiu Ling: Nie podjąłem bo nie widzialłem potrzeby gdyz rozwiałeś swoim wpisem moje wątpliwości (Δ>0) Chodzi mi o inny watek (ale już nie piszę )
24 lut 16:55
buq: ''chichi: Jakie bezsensowne? '' Bezsensowne choćby dlatego że zamiast skasowania jednego postu (o rosyjsko−amerykańskim rozbiorze Ukrainy napisanym przez Imperialny Coroner) skasowano kilka dodatkowych postów. A skoro tak zrobiono, to dlaczego pozostawiono post z 10:49 ? Bezsensowne choćby dlatego, że dla każdy kto nie widział usuniętych postów będzie (błędnie) przekonany, że za ''sianie obrzydliwej politycznej propagandy'' odpowiadam ja. Potrzebne są kolejne uzasadnienia? #STOP.WAR
24 lut 17:21
Jun Jiu Ling: Ach........
24 lut 17:46
chichi: Dobrze wiesz, który wpis miałem na myśli, a dalej drążysz...
24 lut 18:16
Jun Jiu Ling: Dlaczego uważasz że mo wpis był obrzydliwy(skoro jednak dalej sie wypowiadasz) Tylko konkretne argumenty jak napiszesz to zadam Ci nastepne pytanie
24 lut 18:50
chichi: Właśnie wracam tam, skąd przybyłem. Nie miałem czasu śledzić forum, ale wciąż uważam, że jeśli chcesz głosić swoje brednie, to to forum nie jest do tego odpowiednie. Dziś jest dzień by się jednoczyć, a nie zaogniać sytuację tak jak Ty to robisz wypisując takie rzeczy
24 lut 23:56
Jun Jiu Ling: To nie ja zacząlem ta dyskusję Ktoś napisał Stop Wojnie wię wyraził swoje zdanie na ten temat ja osobiście mam inne zdanie na ten temat i je wyraziłem Do czego się jednoczyc Do wojny z Rosja ? Czy cały świat bije w czambuł w Rosje i popiera Ukraine Sa nawet takie głosy w Polsce że nie ma takiego państwa jak Ukraina . Czy też uważałes że Matołuszek mówił brednie prowokując Putina żeby tez co (napadł na Polske ?) To jest pytanie do Ciebie Posluchaj co mówia ci wymienieni panowie co o nich pisałem . Ukraina rozj........a , Próbowali też z Białorusia bo im przeszkadzała w projekcie Miedzymorza Maja blisko Meksyk wiec nieech tam zaprowadzą demokracje Nie będe pisał co sie dzieje we Wrocławiu,Już twierdza że Przemyśl jest ich .Dobrze −koniec dyskusji z mojej strony Niech bedzie Twoja racja jest twojsza Jak przeczytasz to proszę admina niech usunie ten post
25 lut 01:07
Jun Jiu Ling: .......i popiera Ukrainę ? −−tak ma być
25 lut 01:12
chichi: To jest zwykły hashtag, tak samo jak cały facebook/twitter dziś promienieje od żółto−niebieskich filtów ustawianych na zdjęciach profilowych. Szanuje Ciebie i Twoje zdanie, ale uważam, że to forum i czas, w którym się znajdujemy nie jest odpowiedni na te spory. Dziś liczy się co innego. Spoooooookojnej nocy!
25 lut 01:18
Jun Jiu Ling: Również spokojnej nocy emotka
25 lut 01:26
buq: ''tu kasowanie postów jest bezsensowne i bezrefleksyjne'' Zbanowanie mnie tylko to potwierdza. I jak zwykle nikt się przyzna dlaczego to zrobił. Żenada. #STOP.WAR
5 mar 08:15