Zbadać przebieg zmienności funkcji
narusia: f(x)=x3−3x2+4
22 lut 22:27
wredulus_pospolitus:
i problem napotykasz w którym momencie?
22 lut 22:30
Imperialny Coroner:
To jest bardzo prosty przykład (wielomian)
Myślę że tutaj problemem jest czas który trzeba na to poswięcic
Można w tym czasie zrobic co innego a przykład niech ktoś rozwiąże
22 lut 22:59
buq:
f(−1)=0
23 lut 19:57
chichi:
f(x) = x3 − 3x2 + 4 = (x + 1)(x − 2)2
23 lut 20:00
janek191:
23 lut 20:22
Mariusz:
Dziedzina i zbiór wartości funkcji
Punkty przecięcia z osiami układu współrzędnych
Asymptoty
Analiza pierwszej pochodnej
monotoniczność
ekstrema
Analiza drugiej pochodnej
Przedziały w których funkcja jest wklęsła/wypukła
punkty przegięcia funkcji
wykres funkcji
23 lut 22:00