21 lut 00:05
chichi:
Na pewno tak wygląda ta całka?
21 lut 00:18
xy: niestety
21 lut 01:19
I'm back:
Taka całka jest podana, czy to wychodzi z jakiś obliczen/przekształceń?
21 lut 02:21
kerajs:
To całka nieelementarna.
| | tg | | B2n(−4)n(1−4n)x2n−1 | |
...=∫ |
| dx=∫∑n=1∞ |
| dx= |
| | x | | (2n!)x | |
| | B2n(−4)n(1−4n)x2n−1 | |
=∑n=1∞ |
| = |
| | (2n!)(2n−1) | |
21 lut 08:17
xy: Wychodzi z równania różniczkowego
Zaraz je podam
21 lut 12:26
chichi:
Czyli to od Ciebie pochodzą te dwie całeczki
21 lut 12:29
xy: Rozwiąż równanie różniczkowe liniowe
(sin
3(x)+yctg(y))dx−dy=0 | : dx
sin
3(x)+yctg(y)−y'=0
y'−yctg(y)=sin
3(x)
Jednorodne
y'−yctg(y)=0
21 lut 13:11