Skoczek
rick2004: Skoczek o masie m=72kg podczas przygotowania do skoku staje na końcu trampoliny i bez odrywania
od niej stóp wprawia jej koniec w drgania o częstotliwości f=0,7Hz. Oblicz wartości sił, jakie
zawodnik wywiera na swobodny koniec deski trampoliny w jej
a) skrajnym górnym położeniu;
b) dolnym położeniu położeniu.
Przyjmij, że amplituda drgań końca deski wynosi A=0,3m. Pomiń siły oporu powietrza.
Chodzi mi wyłącznie o rozrysowanie sił. Resztę obliczę sam. Zadanie należy rozwiązać w
inercjalnym układzie odniesienia
19 lut 18:44
20 lut 11:22