Zadanie wykonaj działania na liczbach zespolonych
Chyrsitan: (1 − i)3 biorąc wzór (a−b)3 wchodzi mi że −3a2b =(−3*12*−i)= −3i a photomath pokazuje +3i
po czym dalej rozbijając −i3 na −I2 * i1 wychodzi mi (−(−1)*i)=+1i na photomath −1i
wynik który mi wyszedł to −2 −4i
17 lut 11:43
chichi:
−3 * 1
2 * (−i) = 3i, jak otrzymujesz (−3i)? rzecz w tym, że u Ciebie b = i, nie b = −i

A więc całość powoli:
(1 − i)
3 = 1
3 − 3 * 1
2 * i + 3 * 1 * i
2 − i
3 = 1 − 3i + 3 * (−1) + (−1) * i = −2 − 2i
17 lut 12:18
PQRSTW: −3*12*(−i)=3i
17 lut 12:21
chichi:
Na końcu zły znak przepisałem, ale wynik ostatecznie dobry, winno być:
... − (−1) * i = −2 −2i
17 lut 12:23