warstwice
#62;: f(x,y)=−2x+y+5
a) wyznacz warstwice dla f(x,y)=1 i 7.
b) używając warstwic wyznacz fmin i fmax w zbiorze
D={(x,y)∊R2, x≥0, y≥0, y≤2−x}
17 lut 10:33
Maciess: a) f(x,y) = 1
−2x+y+5 = 1
no i już generalnie. Można powiedzieć co to za podzbiór płaszczyzny albo i narysować.
17 lut 14:42
#62;: tak, warstwice wiem jak wyznaczyć i to będą dwie proste i narysować też umiem
ale nie wiem jak za pomocą nich wyznaczyć wartość najmniejszą i największa na zadanym zbiorze
wiesz może jak? to mnie najbardziej interesuje
17 lut 22:40