matematykaszkolna.pl
Twierdzenia Lagrange'a Damian#UDM: Podaj wnioski z twierdzenia Lagrange'a. Uzasadnij tożsamość
 1 
arcsin(x)=arctg(

)
 1−x2 
dla każdego x∊(−1,1).
15 lut 12:03
chichi: Tutaj widać, o które twierdzenie chodzi, ale na przyszłość podawaj, o które się rozchodzi, bo nie jedno nosi nazwę tw. Lagrange'a
15 lut 12:35
jc: Dla x=0 mamy L=0, P=π/4.
15 lut 13:41
chichi: A zadanie to pochodzi z dzisiejszego egzaminu z ZUT−u, którego rozwiązania w nielegalny sposób, za opłata podjął się autor tego postu
15 lut 15:00
Adamm: Ja nie wiem co to jest twierdzenie Lagrange'a
15 lut 16:13
Adamm: A, twierdzenie o wartości średniej.
15 lut 16:14
15 lut 16:23
15 lut 16:27
chichi: @jc bo to bzdura, Damian źle przepisał polecenie, winno być:
 x 
arcsin(x) = arctan(

)
 1−x2 
15 lut 17:06
chichi: @Kacper niestety taka smutna rzeczywistość...
15 lut 17:09
Maciess: Btw, bo przeglądnąłem posty na szybko. Ty naprawdę studiujesz matematykę?
15 lut 20:00
black day: chichi uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski szybko ciebie sciagnie na glebe
15 lut 20:28
Star Balm: Damianie myśle że bardziej powinieneś sie skupić na liczbach zespolonych niz na nic niewnoszącej do tematu dyskusji
15 lut 20:29
Damian#UDM: Star Balm i przy tym zostanę. Pozdrawiam Ciebie serdecznie.
15 lut 20:32
chichi: @black day czekam z niecierpliwością. Wszystkim czytającym radziłbym się zastanowić dlaczego miałbym to mówić, przecież ja w tym nie mam żadnego interesu, a teraz Damianek prosi o wykasowanie niewygodnych postów, natomiast ja radzę − miej się na baczności facet. Bez odbioru
15 lut 20:37
Damian#UDM: Dlatego, że pomawiasz mnie o coś czego nie zrobiłem i odpowiesz za to
15 lut 20:49
chichi: Hahahahahahaahahahhaha, skarbówka już jedzie
15 lut 20:53
chichi: @Maciess widziałem Twój wpis przed segregacją, zatem: https://zapodaj.net/08629d990ae7f.jpg.html Wygląda znajomo?
15 lut 21:08
jc: x = sin t, t ∊ (−π/2, π/2)
 x 
arctg

= arctg tg t = t = arcsin sin t = arcsin x
 1−x2 
Tylko po co Lagrnage?
15 lut 22:03
Mila: Użytkownicy przedłużający poprzednią dyskusję w stylu wzajemnych oskarżeń zostaną zablokowani. Zadania dodawać w nowym wpisie.
16 lut 16:43
kerajs: Klasyka. Nie pozostawiono informacji o usuwanych postach (a pewnie było ich z kilkadziesiąt) więc część powyższych wiadomości jest wyrwana z kontekstu, a przez to nonsensowna. Nie widzę meritum dyskusji, czyli wymiany zdań między oponentami, więc nikt czytający (w tym i ja) nie wie o co chodziło, ani czym się skończyło. Widzę za to wysyp prezerwatywek, czyli jednorazowych nicków za którymi zwykle chowają się stali użytkownicy tego forum. Ot, taki to urok prowadzonych tu dyskusji. @chichi Napisz, proszę, jakieś wyjaśnienie co tutaj zaszło.
17 lut 21:36
Mila: Bardzo proszę sobie wyjaśniać w prywatnej korespondencji. Pozostałe wpisy , które zakłócają Twój spokój są tutaj , bo nie widzę ich w podglądzie do kasowania. Proszę nie przedłużać dyskusji , bo to nie dotyczy zadania.
17 lut 22:02
chichi: @kerajs Ty znasz to od podszewki, prawdę napisze człowiek to maskują, obrzydliwe obelgi pod milionami multikont, wypieranie się dowodów, brak jakichkolwiek argumentów, a później i tak wszystko zamaskowane przez moderacje. Tłumaczył całości nie będę co tu się odjaniepawliło, bo moderacja grozi zablokowaniem, no chyba że poza forum
17 lut 22:04
Mariusz: A mnie to ciekawi czy ten chichi ma jakiś dowód na poparcie poniższego twierdzenia Chodzi zwłaszcza o tę część po tym pierwszym przecinku A zadanie to pochodzi z dzisiejszego egzaminu z ZUT−u, którego rozwiązania w nielegalny sposób, za opłata podjął się autor tego postu
18 lut 12:20
chichi: Nie @Mariusz to zupełnie randomowy sen, weź się zastanów...
18 lut 13:07
daras: 3 dni przed egzaminem znał zadania
18 lut 14:50
chichi: Zadanie dodane w dzień egzaminu, nie wiesz to zapytaj w dziekanacie, a nie siejesz ferment
18 lut 15:09
kerajs: ''Mila: Proszę nie przedłużać dyskusji '' Jak mogę przedłużać coś czego nie ma i w dodatku nie wiem czego dotyczyło? ''Mila: bo to nie dotyczy zadania.'' To nowe uzasadnienie dla cenzurowania postów? Jak kilkukrotnie pisałem, ustalcie w końcu jakieś zasady ingerencji w tematy, i ich się trzymajcie.
19 lut 09:31
kerajs: ''chichi: Tłumaczył całości nie będę ... '' Nie jestem ciekawy kto kogo nazwał megalomanem, hochsztaplerem czy hipokrytą. Intrygują mnie za to wnioski z dysputy o której pisze ite: '' dyskusja na temat tego, jak korzystać z wolontariatu, prowadzona na forum opartym właśnie na wolontariacie, nie jest taka zupełnie niepotrzebna.''
19 lut 09:32