Twierdzenia Lagrange'a
Damian#UDM: Podaj wnioski z twierdzenia Lagrange'a. Uzasadnij tożsamość
| | 1 | |
arcsin(x)=arctg( |
| ) |
| | √1−x2 | |
dla każdego x∊(−1,1).
15 lut 12:03
chichi:
Tutaj widać, o które twierdzenie chodzi, ale na przyszłość podawaj, o które się rozchodzi, bo
nie jedno nosi nazwę tw. Lagrange'a
15 lut 12:35
jc: Dla x=0 mamy L=0, P=π/4.
15 lut 13:41
chichi:
A zadanie to pochodzi z dzisiejszego egzaminu z ZUT−u, którego rozwiązania w nielegalny sposób,
za opłata podjął się autor tego postu
15 lut 15:00
Adamm: Ja nie wiem co to jest twierdzenie Lagrange'a
15 lut 16:13
Adamm: A, twierdzenie o wartości średniej.
15 lut 16:14
15 lut 16:23
15 lut 16:27
chichi:
@
jc bo to bzdura, Damian źle przepisał polecenie, winno być:
| | x | |
arcsin(x) = arctan( |
| )  |
| | √1−x2 | |
15 lut 17:06
chichi:
@
Kacper niestety taka smutna rzeczywistość...
15 lut 17:09
Maciess: Btw, bo przeglądnąłem posty na szybko. Ty naprawdę studiujesz matematykę?
15 lut 20:00
black day: chichi uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski
szybko ciebie sciagnie na glebe
15 lut 20:28
Star Balm:
Damianie myśle że bardziej powinieneś sie skupić na liczbach zespolonych niz na nic
niewnoszącej do tematu dyskusji
15 lut 20:29
Damian#UDM: Star Balm i przy tym zostanę. Pozdrawiam Ciebie serdecznie.
15 lut 20:32
chichi:
@
black day czekam z niecierpliwością.
Wszystkim czytającym radziłbym się zastanowić dlaczego miałbym to mówić, przecież ja w tym nie
mam żadnego interesu, a teraz Damianek prosi o wykasowanie niewygodnych postów, natomiast ja
radzę − miej się na baczności facet. Bez odbioru
15 lut 20:37
Damian#UDM: Dlatego, że pomawiasz mnie o coś czego nie zrobiłem i odpowiesz za to
15 lut 20:49
chichi:
Hahahahahahaahahahhaha, skarbówka już jedzie
15 lut 20:53
15 lut 21:08
jc: x = sin t, t ∊ (−π/2, π/2)
| | x | |
arctg |
| = arctg tg t = t = arcsin sin t = arcsin x |
| | √1−x2 | |
Tylko po co Lagrnage?
15 lut 22:03
Mila:
Użytkownicy przedłużający poprzednią dyskusję w stylu wzajemnych oskarżeń
zostaną zablokowani.
Zadania dodawać w nowym wpisie.
16 lut 16:43
kerajs:
Klasyka. Nie pozostawiono informacji o usuwanych postach (a pewnie było ich z kilkadziesiąt)
więc część powyższych wiadomości jest wyrwana z kontekstu, a przez to nonsensowna.
Nie widzę meritum dyskusji, czyli wymiany zdań między oponentami, więc nikt czytający (w tym i
ja) nie wie o co chodziło, ani czym się skończyło.
Widzę za to wysyp prezerwatywek, czyli jednorazowych nicków za którymi zwykle chowają się stali
użytkownicy tego forum. Ot, taki to urok prowadzonych tu dyskusji.
@chichi
Napisz, proszę, jakieś wyjaśnienie co tutaj zaszło.
17 lut 21:36
Mila:
Bardzo proszę sobie wyjaśniać w prywatnej korespondencji.
Pozostałe wpisy , które zakłócają Twój spokój są tutaj , bo nie widzę ich w podglądzie
do kasowania.
Proszę nie przedłużać dyskusji , bo to nie dotyczy zadania.
17 lut 22:02
chichi:
@
kerajs Ty znasz to od podszewki, prawdę napisze człowiek to maskują, obrzydliwe obelgi
pod milionami multikont, wypieranie się dowodów, brak jakichkolwiek argumentów, a później i
tak wszystko zamaskowane przez moderacje. Tłumaczył całości nie będę co tu się odjaniepawliło,
bo moderacja grozi zablokowaniem, no chyba że poza forum
17 lut 22:04
Mariusz:
A mnie to ciekawi czy ten chichi ma jakiś dowód na poparcie poniższego twierdzenia
Chodzi zwłaszcza o tę część po tym pierwszym przecinku
A zadanie to pochodzi z dzisiejszego egzaminu z ZUT−u, którego rozwiązania w nielegalny sposób,
za opłata podjął się autor tego postu
18 lut 12:20
chichi:
Nie @
Mariusz to zupełnie randomowy sen, weź się zastanów...
18 lut 13:07
daras: 3 dni przed egzaminem znał zadania
18 lut 14:50
chichi:
Zadanie dodane w dzień egzaminu, nie wiesz to zapytaj w dziekanacie, a nie siejesz ferment
18 lut 15:09
kerajs:
''Mila: Proszę nie przedłużać dyskusji ''
Jak mogę przedłużać coś czego nie ma i w dodatku nie wiem czego dotyczyło?
''Mila: bo to nie dotyczy zadania.''
To nowe uzasadnienie dla cenzurowania postów? Jak kilkukrotnie pisałem, ustalcie w końcu jakieś
zasady ingerencji w tematy, i ich się trzymajcie.
19 lut 09:31
kerajs:
''chichi: Tłumaczył całości nie będę ... ''
Nie jestem ciekawy kto kogo nazwał megalomanem, hochsztaplerem czy hipokrytą.
Intrygują mnie za to wnioski z dysputy o której pisze ite:
'' dyskusja na temat tego, jak korzystać z wolontariatu, prowadzona na forum
opartym właśnie na wolontariacie, nie jest taka zupełnie niepotrzebna.''
19 lut 09:32