matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cena płaszcza obniżono wiosną o 15% i wówczas cena wynosila 510zł.
Hans:
Cena płaszcza obniżono wiosną o 15% i wówczas cena wynosila 510zł. Oblicz cenę płaszcza przed obniżką.
6 mar 00:36
Eta:
0,85*x= 510
510
x=
= 600 zł
0,85
6 mar 00:44