ciąg
~~miks: pytanie które wyrazy ciągu są dodatnie: an=n3+2n2−16n−32 są dodatnie
czyli n3+2n2−16n−32.>0
n2(n+2)−16(n+2)>0
(n−4)(n+4)(n+2)>0 rysunek i odczyt a1, a2, a3, a5 .... jest ok ?
14 lut 19:48
Kacper:
Coś nie tak z wykresem, bo a1 jest ujeme, a2 też.
14 lut 20:09
~~miks: no tak czyli a5,a6 ... tak ?
14 lut 20:23
You Are My Hero: a1=1+2−16−32<0
a2=8+8−32−32<0
a3=27+18−48−32<0
a4=64+32−64−32=0
a5=125+50−80−32>0
itd
14 lut 20:37
janek191:
Tak
14 lut 20:40
Mila:

n>4 i n∊N
+
{a5,a
6,...}
14 lut 20:46
~~miks: dzięki Milu ILyou
14 lut 20:52
Mila:
14 lut 21:07