matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ze ta liczba jest liczbą całkowitą
Hans:
wykaż ze ta liczba jest liczbą całkowitą
√
3−2
√
2
−
√
2
6 mar 00:35
Eta:
( 1−
√
2
)
2
= 1−2
√
2
+2= 3 −2
√
2
√
a
2
= | a|
√
(1−
√
2
)
2
−
√
2
= | 1 −
√
2
| −
√
2
= −1 +
√
2
−
√
2
= −1 −−− jest l. całkowitą
6 mar 00:40