matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Potrzebuję pomocy
Marika:
Wykonaj działanie i zapisz w najprostszej postaci: Log
√
6
3
√
36
=
13 lut 23:25
chichi:
1
(1) log
a
r
(b) =
log
a
(b)
r
(2) log
a
(b
r
) = rlog
a
(b)
1
4
log
√
6
(
3
√
36
) = 2 *
* log
6
(36) =
3
3
13 lut 23:29