matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
trójkat
olek16:
Niech ABC będzie trójkątem z AB=2*BC i ACB=120 stopni. Dwusieczna kąta ACB przecina AB w D. Wykaz, że CD=2/3*BC
13 lut 16:33
Mila:
Może sprawdzisz treść?
2
|CD|=
|BC| w przypadku gdy |AC|=2|BC|
3
13 lut 22:47