matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
metoda wyznaczników
Patryk:
rozwiąż układ równań metodą wyznaczników. proszę o pomoc
⎧
x1+x2+x3=1
⎨
2x1−x2−x3=5
⎩
−x1−x2+x3=1
10 lut 22:22
chichi:
W
x
i
Policz 4 wyznaczniki 3x3 (regułą Sarrusa np.) i skorzystaj ze wzorów: x
i
=
W
10 lut 22:58