jesli x nalezy do (3
Hans: jesli x nalezy do (3;5), to wyrazenie W=Ix−3I−Ix−5I mozna przedstawic w postaci:
a) 2x−8
b)−2x+8
c)−2
d)2
5 mar 23:52
Noah: d)
6 mar 00:04
Eta:
źle
6 mar 00:10
Hans: to która odp Eta?
6 mar 00:14
Eta:
a)
bo W= x −3 −( −x +5)= x −3 +x −5= 2x −8
6 mar 00:16
Noah: ale x nalezy do dodatnich liczb... wiec przymujesz warunek |a−b|=a−b x≥0
6 mar 00:17
Hans: to a czy d ?
6 mar 00:21
Eta:
Poczytaj o modułach, i przekonasz się co do poprawności rozwiązania tego zadania
6 mar 00:22
Eta:
na bank odp; a)
6 mar 00:23
Noah: sry spiacy jestem hehe Boze jaki blad zrobilem ale powiem ci ze ta opinia poczulem sie urazony

ale wiem gdzie blad zrobilem dla (3,5) wartosci beda ≥0 masz racje nocny wilku
6 mar 00:25
Noah: wiec odp a
6 mar 00:26
Eta:
To raczej ja mogła bym poczuć się urażona

bo moje rozwiązanie jest poprawne .
Wskazałam tylko abyś doczytał i przyznał rację

Pomyłek nie popełniają tylko Ci co nic nie robią.
Pozdrawiam , dobrej nocy i miłych snów ( już nie o modułach
6 mar 00:31
Noah: Eta przepraszam jesli cie urazilem a teraz ide rowniez spac wiec dobranoc (moga byc sny o
modulach)
6 mar 00:33
Eta:
Eeetam o "modułach" ........ o fajnych "laskach "

A urażonaa nie jestem ..... taką mam naturę , nie obrażam się na ludzi .
Dobranoc
6 mar 00:36
postrzal: Mam problem z zadaniem Jeżeli x należy (−3,−1),to wartość wyrażenia 2x−|x+3|+|x| jest równa:
A. −4x+3
B. 3
C. −3
D. 2x−3
18 lut 18:35
Beti: w = 2x − (x+3) + (−x) = 2x−x−3−x = −3
odp. C
18 lut 18:39
Krzysiek: A jaki problem nasz. WEz sobie dowolna liczbe z tego przedzialu np x=−2 ( nie bierzesz liczb
krancowych ) i jesli podstawisz za x =−2 w modulach to zobacz czy musisz zmenic znak
opuszczajac wartosc bezwzgledna (moduly) czy nie . Ot cala filozofia
18 lut 18:49