matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Potengowanie
Julian:
−3
2
−(−3
2
)=....
9 lut 15:58
janek191:
Potęgowanie: = − 9 − ( − 9) = − 9 + 9=0
9 lut 16:23
mydlix:
Julian
pamiętaj, że zawsze: (−3)
2
=9 −3
2
=−9
11 lut 21:16
Mila:
Dodam, że zapis : −3
2
=(−1)*3
2
12 lut 17:10