pochodna
IgorSMok12 : wie ktoś jak obliczyc pochodną z xe1/x
9 lut 14:55
I'm back:
A w czym właściwie problem? Pochodną iloczynu, gdzie masz też funkcje złożona.
9 lut 15:23
I'm back:
A jak by wyglądała pochodną z funkcji f(x) = x*e
x
9 lut 15:23
chichi:
| | 1 | | 1 | |
(xe1/x)' = xe1/x+x*e1/x*(− |
| ) = e1/x(x− |
| ) |
| | x2 | | x | |
9 lut 15:24
chichi:
| | 1 | |
... = e1/x(1− |
| ) miało być  |
| | x | |
9 lut 15:25
chichi:
I w pierwszej równości nie xe
1/x tylko 1*e
1/x tylko
9 lut 15:26
IgorSMok12 : dzieki wielkie
9 lut 16:01