matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
(-1/2)x^-1/2
tomek:
jakbym tego nie przekształcał wychodzi mi co innego
https://www.fotosik.pl/zdjecie/69481e702d5a001b
7 lut 15:13
chichi:
1
1
1
−(−
) =
*
= 2*x
1/2
= 2
√
x
1
x
−1/2
2
1
2
x
−1/2
7 lut 15:18
tomek:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/8fd8071f97766a47
pierwotnie było tak tylko wolfram to przekształcił czyli ten drugi minus to ten z mianownika?
7 lut 15:36