matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw
potrzebujący:
1−
√
2
Przedstaw w postaci a+b
√
2
liczbę (
)
−1
√
8
−4
5 mar 23:38
Godzio:
2
√
2
−4
(2
√
2
−4)(1+
√
2
)
=
= −(2
√
2
+ 4 − 4 − 4
√
2
) = 0 + 2
√
2
1−
√
2
1−2
5 mar 23:41
potrzebujący:
dziękuje
5 mar 23:42