CPC
Kulfonp2: CPC dla
A) ∫πxcosx/π)dx
B)∫xsin(√2x2)dx
6 lut 12:07
kerajs:
Czym jest CPC?
A) rozwiązujesz całkując przez części: u=x, v'=cos(x/π)
B) podstawienie t=√2 x2
6 lut 18:03
Mariusz:
Kerajs a jak weźmiesz pierwsze litery z całkowania przez części to co dostaniesz ?
ale słuszna uwaga
Poza tym tak jak napisałeś całkowanie przez części pasuje tylko do całki z A)
6 lut 22:16
Mariusz:
Jak chcesz przykład na całkowanie przez części to
| | √5+1 | | 1 | |
Niech φ= |
| oblicz całkę ∫ |
| dx |
| | 2 | | (1+xφ)φ | |
6 lut 22:18