matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pierwiastek
Majka:
Jak to obliczyć? (
4
√
3
)
5
3 lut 19:07
lexus:
a
5
=a
4
*a (
4
√
3
)
5
=(
4
√
3
)
4
*
4
√
3
= 3*
4
√
3
=3
4
√
3
3 lut 19:23
Majka:
Ok dziękuję
3 lut 19:25