tak
wedkarz2137: W okręgu poprowadzono cięciwy AB i CD, które przecięły się w punkcie P.Wiedząc, że |AB| = 8,
|CD| = 13 i |CP| = 12, oblicz długość odcinka AP.
3 lut 14:29
chichi:

Podobieństwo trójkątów i po zadaniu
3 lut 14:39
Mila:
|PA|*|PB|=|PD|*|PB|
3 lut 15:07
chichi:
To właśnie wynika z podobieństwa
3 lut 15:43
Mila:
Wiem, ale ten wzór nie wymaga układania proporcji. Pan Iwaszkiewicz mnie uczył.
3 lut 16:56
lexus:
Winno być ...*PC
3 lut 17:10
Mila:
Lexus− dziękuję, "omsknął " się palec.

|PA|*|PB|=|PD|*|PC|
3 lut 17:36
chichi:
@
Mila Bolesław Iwaszkiewicz − ten komunista? Czy mowa o jakimś innym?
3 lut 17:40
Touch Your Heart:
Łatwo jest oskarżać w tym czasie .
No tak bo odwaga teraz nic nie kosztuje .
Młodzi ludzie w tamtym czasie tracili życie .Czy byłbys gotowy byc taki sam ?
3 lut 17:45
Touch Your Heart:
Można także sie na to obruszac ale w Polsce polskich komunistów nie było bo w Polsce nie było
komunizmu,
no chyba ze byli to ci ze wschodu komuniści
3 lut 17:49