Układ równań KC
Walczak2211: W oparciu o tw. Kroneckera−Capelliego przeanalizować i rozwiązać
ukaad równań:
4x+6y+5z=5
2x+3y−4z=9
2 lut 19:01
Einstein: układ sprzeczny, zbadaj minory kwadratowe !
2 lut 19:11
chichi:
@
Einstein podaj treść tw. Kroneckera−Capellego
2 lut 19:14
Einstein: patrz podręcznik !
2 lut 19:17
kerajs:
Jeśli dwukrotnie odejmę od pierwszego równania równanie drugie to mam
13z= −13
2x+3y−4z=9
Uzyskany układ
z= −1
sprzecznym nie jest
2 lut 20:17
Einstein: pomyliłem znaki przy ( z ) , przepraszam , @ kerajs podał poprawne rozwiazania !
3 lut 15:08
kerajs:
Uściślam, że nie podałem rozwiązania, a jedynie pokazałem iż układ jest nieoznaczony.
3 lut 20:01