Całka krzywoliniowa
Damian#UDM: Oblicz pole trapezu krzywoliniowego funkcji f(x)=sin(2x) na przedziale [0,
π2].
Jeśli jest sposób bez całki krzywoliniowej to super.
A jak nie to zapraszam do pomagania
2 lut 13:06
Einstein: napisz poprawnie polecenie , chyba chodzi o pole powierzchni ograniczonej krzywą y = sin(2x)
wówczas P = ∫ sin(2x) dx = −0,5cos(2x) = ....
2 lut 14:07
jc: Jak definiuje się krzywą?
Jak definiuje się powierzchnie ograniczoną krzywą?
2 lut 14:08
Damian#UDM: To jest treść zadania z kolokwium

Jak jest niepoprawna no to tym to już nie do mnie
2 lut 16:56
Damian#UDM: Zrobiłem tak samo jak Einstein więc będzie git
2 lut 16:56
kerajs:
Owszem treść nie jest poprawna. Podane w niej informacje nie opisują żadnego obszaru
ograniczonego, więc nie wiadomo jakie pole należy policzyć.
2 lut 20:31
Damian#UDM: No co ja mam na to poradzić
2 lut 23:10