prawdopodobienstwo
Jezus: W urnie 1. jest 1 kula biała i 3 kule czerwone. W urnie 2. są 2 kule biała i 1 czerwona.
Losujemy 1 kulę z urny 1. i przekładamy ją do urny 2. Następnie losujemy 1 kulę z urny 2.
Oblicz prawdopodobieństwo (warunkowe) tego, że w pierwszym losowaniu pojawiła się kula
biała, jeśli wiadomo, że w drugim losowaniu pojawiła się kula biała P(B1|B2).
2 lut 11:28
kerajs:
| | P(B1∩B2) | | 0,25*0,75 | | 3 | |
P(B1|B2)= |
| = |
| = |
| |
| | P(B2) | | 0,25*0,75+0,75*0,5 | | 7 | |
2 lut 16:41
kerajs:
Bad klik
| | P(B1∩B2) | | 0,25*0,75 | | 3 | |
P(B1|B2)= |
| = |
| = |
| |
| | P(B2) | | 0,25*0,75+0,75*0,5 | | 9 | |
2 lut 16:44