(5+5+2x)√25−x2 | ||
P= | =(5+x)√25−x2 | |
2 |
−2x | ||
P'(x)=1*√25−x2+(x+5)* | ||
2√25−x2 |
25−x2+(x+5)*(−x) | ||
P'(x)= | ||
√25−x2 |
5−15 | 10 | 5 | 5+15 | |||||
x= | = | = | lub x= | =5∉D | ||||
−4 | 4 | 2 | 4 |
5+5+2x | ||
Ptrapez = | *h = (5+x)*h = (5+5*sinα)*5cosα = 25(1+sinα)*cosα | |
2 |
−1 ± 3 | ||
f' = 0 ⇔ 2sin2α + sinα − 1 = 0 −−−> sinα = | −−−> sinα = 1/2 −−−> α = 30o | |
4 |
75√3 | ||
Ptrapez = 25*(1 + 1/2)*√3/2 = | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |