matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Obliczyć wszystkie pochodne dystrybucji
Karolina:
Obliczyć wszystkie pochodne dystrybucji T = T
f
dla f(x) = |x|
1 lut 09:16
Einstein:
dla x > 0 , f '(x) =1; dla x< 0 , f '(x) = −1, dla x=0 , f '(x) = delta Diraca
2 lut 14:15